Dům byl založen roku 1907 v srdci Bouzy, Grand Cru vesnici regionu Champagne. Clouet byla vždy velmi známá vinařská rodina, vyhlášená produkcí kvalitního champagne. V současnosti vlastní dům Marie-Thérese Clouet-Bonnaire, která veškerou svou důvěru v kvalitní produkci vložila do rukou manžela Jen-Louis Bonnaire, velmi známého vinaře z Cramantu. Dům Paul Clouet je nezávislým producentem champagne, což mu umožňuje po mnoho desetiletí garantovat neměnnost stylu a kvality. Neméně důležité je i to, že celý proces od pěstování hroznů na vinicích až po výrobu champagne ve sklepě je plně v rukách rodinných příslušníků.
Pinot Noir je srdcem všech cuvées produkovaných v Paul Clouet. Po primární fermentaci prochází vína malolaktickou fermentací, aby získala tělo a charakter a to i přes své mládí. Všechny druhy jsou fermentovány a následně stařeny v nerezových tancích, kde lze nejlépe kontrolovat teplotu a udržet jejich primární aroma a krásnou svěžest. Po nalahvování zrají minimálně 2 roky u neročníkových cuvée a minimálně 5 let u ročníků. Po degorzáži jsou vína dalších 6 měsíců uložena, než jsou uvedena na trh.
Champagne Paul Clouet díky svému charakteru a skvělé kvalitě najdeme ve více než 20 zemí světa. Roční produkce pouhých 60 000 lahví zaručuje, že prakticky každá lahev prošla rukou enologa a víno mělo patřičnou péči v celém procesu zrodu. To vše spolu s výjimečným terroir dodává Champagne Paul Clouet tolik žádanou nezaměnitelnost a originalitu.
1 Place Tritant, 51150 Bouzy
Francie